Кметовете на общините Карлово, Казанлък и Павел баня излязоха с общо обръщение към
жителите и до представителите на туроператорски агенции:
" Повече от един век нашата Долина на розите е притегателен център за хора от цял свят, пристигащи от близо и далеч, за да се потопят в магията на розата. Участието в емблематичния за нашите три общини Празник на розата е чест за едни, за други е най-желано и красиво преживяване, а за местните хора - нашите съграждани, е упорит и всеотдаен труд по отглеждане и прибиране на реколтата от маслодайната роза, производството и реализацията на течното злато на света - българското розово масло.

Тази година, обединени повече от всякога в решението си, с огромно съжаление се налага да отменим Празниците на розата в Карлово, Казанлък и Павел баня, поради въведените в целия свят мерки и ограничения на придвижване, свързани с пандемията COVID-19.

Решението, което се изисква от нас - кметовете на трите общини, беше изключително трудно, но като отговорни хора и градоначалници сме длъжни да помислим най-напред за здравето и живота на жителите на красивата ни Долина.

Искаме ясно да подчертаем, че в основата на решението ни е грижата за здравето - както на участващите артисти и екипи, така и на туристите, на всички, заявили желание да бъдат част от празничната атмосфера и на всички, пожелали да са наши гости.

Разпространението на COVID-19 в света и наложените ограничения правят невъзможно организирането и провеждането на Празниците на розата, както ги планирахме.

За нас животът и здравето на всеки човек - наш съгражданин или турист, е на първо място!

Благодарим на всички, които целогодишно пряко или косвено работят така, че Празниците на розата в нашите общини да бъдат кулминацията в културния ни календар и прослава на българското! Благодарим и на представителите на средствата за масова информация, чрез които магията на розата достига до всички краища на света!

Пожелаваме успешна и спокойна кампания на розопроизводителите и розопреработвателите от Долината, които през май и юни тази година ще подкрепим безрезервно в тяхната основна мисия - да приберат розовия цвят и да произведат най-качественото розово масло в света.

Вярваме, че отново ще бъдем заедно в спокойните слънчеви дни през май и юни 2021 година. Тогава Празниците на розата в Карлово, Казанлък и Павел баня ще бъдат още по-желани и по-вълнуващи.

Бъдете здрави!", се посочва в обръщението на общинските кметове д- р Емил Кабаиванов, Галина Стоянова и Иса Бесоолу.