На тържествена церемония кметът Емил Кабаиванов награди отличниците на Випуск 2019 и изявени деца от община Карлово. „Без хора като вас, ние няма да можем да свършим основната си задача, а тя е: името на Карлово да се чува, да се знае, както в страната, така и в чужбина. Благодарение на вас това се случва", посочи кметът Кабаиванов и пожела учениците да разнасят гордо името на Карлово и общината. На отличниците бяха връчени плакет, грамота и факсимилно издание на личното тефтерче на Христо Ботев.
Изявените деца от община Карлово, постигнали отлични резултати в олимпиади, образователни и спортни състезания, бяха наградени от заместник-кмета Антон Минев. Той отправи специална благодарност на учителите, които стоят зад постигнатите високи резултати от учениците.
За първа година, в навечерието на 24 май Асоциация „Царица на розата“, в която членуват носителките на титлата Царица на розата през отминали години, награди изявени деца от общината в областите наука, изкуство и спорт. Наградите, осигурени от спонсори бяха връчени от Царица на розата 2017 Христина Караколева.