ВГ " Карловойс" спечели първо място в категорията патриотична песен с "Песен за Апостола" на международния фестивал " Sofia Grand Prix", съобщи ръководителят на групата Анита Илиева. Тя посочи, че всички отличени на първо, второ и трето място са публикувани във фейсбукстраницата на вокалната група.

"Изключително активно участие в национални и международни музикални сцени и бляскав възход имат децата на "Карловойс". Всяка седмица е наситена с участия в концерти и конкурси, като от всяко представяне, те се връщат щастливи и горди от успехите и отличията, които са получили.

В момента Дани Илиева е участник в Лятна академия по изкуствата в Несебър, организирана от Асоциация за подкрепа на талантливите деца. Трите талантливи момичета Мария Кабакова, Сиана Каканашева и Вяра Василева ще се представят след няколко дена в Кюстендил на Межународния конкурс "Златни Ябълки". Малко след това Дани Илиева и Сияна Зонева ще пеят във Варна на конкурса "Морски звездички", като отличени в първия етап и избрани след предварителен подбор", посочи Анита Илиева.

Тя допълни, че всички талантливи деца ще се представят и във Велико Търново на Международен фестивал "Сребърна Янтра", а на 1-ви октомври, когато се отбелязва Денят на музиката, съвместно с оркестъра към 61-ва Стрямска бригада, ще представят концерт в Лятното кино към НЧ"Васил Левски-1861".

В концерта ще вземат участие и още от талантливите деца на Карлово.