Карловската музикална школа "Карловойс" отбеляза 6-тия си рожден ден с концерт на открито в Лятното кино към НЧ "Васил Левски". Участваха 40 деца. Те изпълниха 32 песни, от които български популярни, авторски и най -новата песен "Майчице, Родино", написана от ръководителя Анита Илиева, по текст на Мариана Караманска и аранжимент на Йордан Илиев. На сцената пяха 14 солисти и 2-те вокални групи към школата "Концертен състав" и "Джуниър".

"Всеки прави равносметка на рождения си ден. Ето каква е тя за нас - над 50 участия за 2019-та година на общинско, национално и международно ниво. Записани песни, заснети клипове на авторските песни, много награди и отличия на групи и солисти. Вече сме горди членове на Клуб "Успелите деца на България на Фондация "Димитър Бербатов" за миналата година", посочи за KarlovoPress.com ръководителят на школата Анита Илиева.

Тя съобщи, че днес са научили за поредните отличия на децата от международен дистантен конкурс "Нови гласове, песни и изкуства". Дани Илиева е отличена с Първа награда за българска песен и Втора награда за авторската песен "Мама". Вяра Василева е спечелила Втора награда, Сияна Зонева - две втори награди в различни направления и Мария Кабакова е удостоена с Трета награда за фолклор.