Зрителите в 10 града от страната ще имат шанса да се запознаят лично с „Лошо момиче“ на Мариан Вълев още преди официалната премиера на лентата. Реверанс към родното си място режисьорът на новия български филм ще излъчи кинорожбата си първо във Варна, като това ще се случи още следващия петък (5 април).
Откриващата прожекция на турнето ще е и първа за ФКЦ-Варна, реализирана на новата лазерна кинопрожекционна система, която към момента е единствена по рода си в Източна Европа. Следват прожекции с участието на творческия екип и актьорския състав в: Търговище (6 април), Велико Търново (9 април), Пловдив (10 април), Враца (13 април), Видин (13 април), Габрово (14 април), Карлово (14 април), Благоевград (15 април) и Ловеч (16 април). Гала премиерата на продукцията в София ще бъде на 11 април (четвъртък), ден преди старта на широкото разпространение.
За първи път около пилона актрисата Любомира Башена се завъртя на голям екран в рамките на фестивала София Филм Фест. Продукцията на БНТ беше едно от 10-те заглавия в специалната секция на фестивала „Ново българско игрално кино“.
Изпълнителен продуцент на „Лошо момиче“ е Нина Алтъпармакова, а разпространител на филма е „А Плюс Филмс“.