Ликовете на Левски и Ботев ще бъдат показани в календар за 2019-та Целта на издателите е да напомни отново за идеите на Георги С. Раковски, Любен Каравелов, Христо Ботев и Васил Левски. Една от страниците е посветена на Патриарха на българската литература Иван Вазов, който увековечи героите в стихосбирката "Епопея на забравените”. Календарът ще съдържа и най-яркия символ на Освобождението - паметника на връх Шипка, пише в. Марица.
За всеки месец са отбелязани по няколко значими исторически събития, свързани най-вече с периода на Българското възраждане - с просветното дело, борбите за църковна независимост, революционните движения, както и Освобождението и възстановяването на самостоятелната българска държава.
Чрез страниците на календара образите на националните герои ще присъстват през годината в учебни стаи, музеи, библиотеки, читалища, работни кабинети и във всеки дом, каза директорът на музей „Васил Левски” в Карлово Дора Чаушева. 2019-а е специална и в календара за дейностите на фондация „Васил Левски”. Новата година ще е посветена на Любен Каравелов, през 2019-а се навършват 185 години от неговото рождение и 140 години от смъртта му. За живота и делото на идеолога на националноосвободителното движение фондация „Васил Левски” ще припомни с няколко прояви.