Карлово бе домакин за осма година на конкурса "Песенна палетра". Стотици талантливи деца имаха възможност да се изяват на музикалната сцена.
Красива зала и отличен звук, професионално и младежко жури, перфектна организация и много силно приятелско усещане изпълниха зала „Васил Караиванов“. Сред всички деца първенци в онлайн етапа на конкурса, бяха наградени във всяка възрастова група по една първа, втора и трета награда, както и Гран при.
Носител на наградата на Кмета на Община Карлово - най-високото отличие в конкурса, бе връчена на Мартин Стоянов от град Варна. Наградата на Сдружение „Арт палитра“- организатор на НК“Песенна палитра“ бе отново парична и отиде в ОШИ“Евгений Зумпалов“ Панагюрище
Високи отличия получиха двама вокални педагози- Светлана Струнджева от град София и Луиза Карагенова от град Каспичан, чиито ученици са с открояващо представяне тази година. Двете дами, както и носителите на ГРАН ПРИ във втора, трета,четвърта и пета група, ще бъдат участници в журиращите комисии през 2023 година.
Приятна изненада на финала на конкурса бе отправената покана към възпитаниците на Анита Илиева от МШ“Карловойс“ да участват в проекта „Пловдив- столица на песента“ от 21 до 25 юни, съвместно с Арт Войс Център и Биг бенд Пловдив.