"Като един от "младите" конкурси в страната, сме щастливи, че за втора година сме в челната десетка в класацията, която подрежда 55 селектирани през последните 4 години конкурси/фестивали от 114 провеждани в България, чрез "Анкета за детските и младежки конкурси и фестивали в България". В категории "Многожанрова" и "Поп, рок и джаз", конкурсът ”Песенна палитра” е на 4-то място в класацията и на 6-та позиция в генералното класиране", това съобщи за KarlovoPress.com организаторът на националния конкурс " Песенна палитра" Анита Илиева. Тя посочи, че това е висока оценка и са удовлетворени от постигнатото.


" Имаме пропуски, но приемаме градивно и ще се опитаме да ги коригираме за следващото издание. Мисията ни като организатори на такъв форум е да предоставим професионална, позитивна и естетически издържана за изява среда. Сцена, на която всеки участник да се чувства доволен и мотивиран и не на последно място, да срещне стари приятели и да намери нови", заяви Илиева.

В десетките писма и коментари от участници, родители и ръководители след провеждане на Шестото издание на ”Песенна палитра” тази година, се откроили силните страни на конкурса - отличен звук, голяма и красива сцена, многочленно професионално жури, ясен регламент, явно оценяване, обратна връзка, добра комуникация и спокойна, приятелска атмосфера.

През 2020 година ”Песенна палитра” бе последният проведен конкурс в България, преди настъпването на пандемията коронавирус, която промени живота на всички хора.

"Вярваме, че и тази година защитихме високата оценка и позиция, която ни отредихте в Анкетата. Благодарим за доверието и за това, че избрахте нашата сцена за изява, към, която ви връщат, надяваме се, само хубави спомени", сподели Анита Илиева.