Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов взе участие в честванията, посветени на патронния празник на Военна академия „Георги С. Раковски“ и в научната конференция с международно участие „Георги Стойков Раковски – 200 години безсмъртие“, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Кметът на Карлово е поздравил лично генерал-майор д-р Груди Ангелов - началник на Военна академия.

„Приемете моите и на ръководството на община Карлово поздравления по повод 14 април - патронен празник на Военна академия „Георги С. Раковски“ и 109 години от създаването на най-старото висше военно училище в страната! Пожелавам на ръководството, преподавателския състав и студентите в академията здраве и успехи в личен и професионален план. Продължавайте да прилагате дългогодишните традиции във висшето образование, съчетани със съвременните концепции в областта на сигурността и отбраната.

Вярвам, че отличното взаимодействие между ВА „Георги С. Раковски” и Община Карлово ще продължи с цел реализиране на родолюбивите и патриотични инициативи, които подехме“, е посочил д-р Кабаиванов. От името на ръководството на Общината пред паметника на Георги Раковски е бил положен венец. На тържественото честване са присъствали висши военнослужещи и представители на държавни институции.