Юбилейният албум, наречен "В служба на България" е посветен на 130-ата годишнина от създаването на българската царска династия на Третото българско царство. Албумът съдържа исторически факти и снимки от живота на царската фамилия, някои от тях непоказвани досега. На представянето присъстваха Симеон Сакскобургготски и съпругата му доня Маргарита, както и княгиня Мария-Луиза, предаде БНТ. Царската династия на Третото българско царство води началото си от 1887 г. Тогава за български княз е избран младият принц Фердинанд Сакс Кобург Гота. Династията продължават цар Борис Трети и Симеон Втори. Албумът е посветен и на 80-ата годишнина на бившия премиер Симеон Сакскобурггогтски, отбелязана миналата година. Според него той запълва празнота в историята ни. "Мисля, че една празнота, която от години, така да кажем липсва, и като един пъзел постепенно да се научат факти, които да ориентират и мнението на хората въобще", заяви Симеон Втори. Той изказа благодарност и на целия екип, който е работил по възстановяването на двореца „Врана“. „Не ще скрия, че до преди няколко години това беше руина. И с извънредно много усилия, умения, знания, добра воля и саможертва сега стоим пред нещо, което е впечатляващо. И това показва, че дори да няма средства, може да се постигне много. И като премиер съм усещал и съм забелязвал, че е най-лесно да се каже, че няма пари за нещо и да се оправдаем. Но ето, че това е факт и без средства, само с помощта на няколко души с чувство за миналото и за истината сме възстановили нещо, което в крайна сметка е собственост на всички. Защото общата история на България се свежда до подобни паметници“, коментира Негово Величество.

Албумът се издава с подкрепата на Фонд "Цар Борис и царица Йоана", а негов автор е доц. Ивайло Шалафов. Той съдържа уникални снимки, много от които се публикуват за първи път.

"Вътре са събрани, може би, едни от най-интересните снимки от няколко архивни фонда включително и частни такива, разбира се напоследък интереса както и към царската династия, и към свършеното в България в този период, модернизацията на България, е много голяма", заяви историкът доц. Петър Стоянович.

Изданието е посветено както на династията, допълва Стоянович, така и на всичко направено в България през този период, когато за 25 години от периферия на Европа, страната ни се превръща в достоен член на европейските държави. Кметът на Калофер Румен Стоянов и кмета на карловското село Васил Левски Доньо Стоянов бяха сред поканените гости на Симеон Сакскобургготски.