Шест златни и два сребърни медали завоюваха децата от фолклорна формация "Розова долина" на Музикално-фолклорния конкурс „Орфееви таланти“ в Пловдив, съобщи ръководителят на формацията Велина Иванова. Тя посочи, че това е един от най-посещаваните конкурси в станата. Участвали са над 7000 деца. Организатори на конкурса са били Българския национален младежки фолклорен съюз, Община Пловдив и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в града.
Два от златните медали са били спечелени от Йоана Попова и Йоана Златарева в първа възрастова група, а другите четири от Яни Чилингиров, Елена Джакова, Никол Гаджева и Рая Юмерова във втора възрастова група. Сребърните отличия от престижния конкурса са били връчени на Елизабет-Анн и Александър Ръмбъл от първа възрастова група на карловската формация.
"Тази година работихме изключително много. Децата положиха много труд. Получихме подкрепа от читалището в Карлово и подготовката на децата се осъществи с помощта на професионални музиканти от академията в Пловдив", посочи ръководителят Велина Иванова. Тя подчерта, че това е най-голямото постижение на школата до момента. Талантът и уменията на участниците са били оценявани от жури на високо професионално ниво. Карловските деца са се представили с не толкова популярни фолклорни песни, условие, което е било един от важните критерии при оценяването.
ФФ "Розова долина" получи и поощрителна награда за групово участие. Формацията съществува от 15 години.