Карлово се поклони пред жертвите от кървавите събития на "Страшното" Ръководството на община Карлово се поклони пред жестоко избитите карловци по време на кървавите събития от 1877 година. „Страшното“, така остава в историята на град Карлово времето, когато организирана турска армия и башибозук нахлуват в града и зверски избиват над 800 души от мъжкото население. Сред тях са били свещеници, учители, лекари, търговци, занаятчии. Това са дни на насилие, кръв и сълзи, на неописуема скръб и мъка. Хиляди деца остават сираци, а жените не спират да оплакват своите близки.
За да бъде почетена паметта на избитите карловци, на гроба им в двора на храм „Свети Николай“, бе отслужена панихида от свещеник Матей Дачев съслужие със свещеник Михаил Докторов.

Директорът на Исторически музей Карлово Мария Деянова направи пред присъстващите историческа ретроспекция на събитията от този период.
Цветя бяха поднесени от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, председателя на Общинския съвет Доньо Тодоров, представители на местната власт и граждани.