За поредна година Карлово се готви да посрещне участници от цялата страна в конкурса "Песенна палитра". Това съобщи директора на музикалния конкурс Анита Илиева.

"Това, което отличава конкурса е репертоара на изпълнителите- в града на Левски те изпълняват песни само на български език. По традиция, финалният кръг на конкурса, а именно представянето на най-добрите „на живо“, се провежда в навечерието на Националния празник на България и през 2022 година ще бъде на 26 февруари", каза Илиева и добави, че
мисията на организаторите е да предоставят професионална, позитивна и естетически издържана за изява среда, сцена, на която всеки участник да се чувства удовлетворен и мотивиран и не на последно място- да срещне стари приятели и да намери нови.


" В десетките писма и коментари от участници, родители и ръководители през годините, се открояват силните страни на конкурса- отличен звук, красива сцена, многочленно професионално жури, младежко жури от изявени млади изпълнители, ясен регламент и оценяване, обратна връзка, добра комуникация и спокойна, приятелска атмосфера", сподели още Директорът и създател на конкурса Анита Илиева.


През 2020 година ”Песенна палитра” бе последния проведен в реално време конкурс в България, преди да настъпи пандемията и да промени живота на всички, а през 2021 година бе първия реализиран отново присъствено конкурс в страната.

"Вярваме, че и през 2022 година ще имаме щастието да съберем на една сцена деца и младежи и да споделим емоцията от изпълненията им като на същински концерт. Надяваме се отново да защитим високата оценка", каза Анита Илиева.