Със Света литургия в храм „Свети Николай” започна честването на 184 години от рождението на Васил Левски и Празника на град Карлово. Кметът на Общината д-р Емил Кабаиванов, официални гости и граждани положиха цветя и се поклониха пред гроба на Гина Кунчева - майката на Апостола.
Д-р Кабаиванов посрещна на пл. „Васил Левски“ участниците в 27-я Национален туристически поход „По стъпките на Васил Левски”. Д-р Галя Цветкова – ръководител на седемте лъча по маршрут Плевен-Карлово и един с група от Голям Чардак до града на Апостола, връчи на кмета знамето, с което походниците преминаха по стъпките на Левски.
С тържествен ритуал бяха издигнати знамената на Република България и на Карлово.
Приветствено слово произнесе кметът на Карлово.
"Днес на нас, неговите съграждани, лежи голямата отговорност: да пазим чисти заветите на Левски и във всеки момент от нашия живот, спомняйки си и разказвайки на Апостола, да се опитваме да се доближим до него - макар да ни е ясно, че такава велика личност се ражда рядко. Тази велика личност е нашият кумир и нашият пример в живота!“, каза д-р Кабаиванов.
Свещеници отслужиха молебен за благоденствие на града и неговите жители. В НМ „Васил Левски“ бяха обявени наградените от фондацията и карловския комитет, носещи името на Апостола. Директорът на музея Дора Чаушева бе удостоена с наградата на фондацията, а с тази на местния комитет „Васил Левски“ – народната певица Мария Колева.