"За броени дни местата се запълниха в две от групите. Очакваме още по-успешно издание на националния конкурс тази година", посочи за KarlovoPress.com директорът на конкурса Анита Илиева. Тя каза, че ще има ограничение до 22-ма участници, тъй като групите при индивидуалните изпълнители са почти запълнени. Вокалните формации ще се представят по 5 във възрастова категория.
Конкурсът ще се проведе на 29-ти февруари и на 1-ви март. Очаква се над 200 деца от цялата страна да покажат своя талант на сцената. Песните, които ще бъдат изпълнени са на
български език, звукът - професионален, сцената- красива, посрещането-топло, а организацията на високо ниво. Журито, което ще оценява участниците ще бъде в петчленен състав с председател Маргарита Хранова. Във всяка група ще бъдат присъдени награди Гран При, Първо, Второ и Трето място, като за всички вокални формации ще има само една голяма награда.
Организатори на конкурса са Сдружение "Арт палитра", Община Карлово и НЧ "Васил Левски - 1861". Музикалното издание е включено в календара на Министерството на културата.