Завърши Шестият национален конкурс за млади изпълнители „Песенна палитра” в Карлово. През почивните дни на сцената на НЧ "Васил Левски" бяха изпълнени над 300 песни, съобщи организаторът на конкурса Анита Илиева.
Големите победители в конкурса са Максим Ялнъзов от Варна - Гран при в трета възрастова група, Виктория Димова от Пловдив – Гран при в четвърта възрастова група и Емин Ал-Джунейд от София – Гран при в пета възрастова група. При вокалните групи с голямата награда бе отличена една формация - това бе Група „Chromatix” от Стара Загора. Наградата на Кмета на Община Карлово – кристална роза, отиде при Дани Илиева от Карлово, която прослави с гласа си и с песента”Мама” подбалканския град. Наградата за музикален педагог на тазгодишното издание бе присъдена на Емил Струнжев от София. Отличия получиха и много вокални педагози."Смело можем да кажем,че в Карлово вече има утвърдена школа, която развива таланта на децата и ги води по пътя на славата. 10 деца от Карлово и Сопот участваха в музикалната надпревара - осем от тях са възпитаници на Анита Илиева. Отличени с първи места са Дани Илиева в четвърта група и Вяра Василева в трета група. С втора награда е малката Сияна Зонева в първа възрастова група. С трети награди са Сиана Каканашева, Мартина Жекова и Анжелина Манолова. С Диплом поощрителна награда са отличени Деница Яева, Мария Кабакова и Ана-Мери Стоунс,а Дияна Борисова получи наградата на УЦ”Малкия принц”", каза за KarlovoPress.com Анита Илиева.

Конкурсът завърши с Гала концерт. Народният представител Веска Ненчева поздрави участниците и организаторите и каза, че конкурсът вече е утвърден на национално ниво, с всяка следваща година се развива и привлича все повече и повече талантливи деца от страната и действително се превръща в културна емблема на град Карлово.