Френските доброволци пристигат на 10-ти август на стадиона в Карлово, с 60 рали-автомобила, които ще бъдат натоварени с 6 тона дарение от канцеларски и спортни материали, ученически пособия и оборудване за детските градини на община Карлово. Инициативата е част от европейското турне на френските доброволци „Еurop’raid2018”, а в Карлово са по покана на Младежкия информационен център в града, който е и Евродеск точка за региона.
Събитието е част от инициативите на МИЦ-Карлово за 12 август –Международния ден на младежта, като местните младежи –доброволци са подготвили посрещане на френските доброволци с български знамена и спортни игри и занимания за децата. Така насърчаваме доброволчеството сред младежите, осмисляме свободното им време през ваканцията с полезни за местната общност дейности и ги насърчаваме да бъдат солидарни и да се включват в благотворителни каузи и инициативи.
„Europ’Raid” стартира през 2014 със 12 доброволеца, през2015 те са вече 42, през 2016г.- 207, през 2017 - 450 доброволеца, които карат над 15 тона материали за училища в Босна и Херцеговина, Албания, България и Румъния. През 2018-та доброволците са вече 724, пътуващи с 242 автомобила, разделени на четири екипа, които ще доставят дарения в Босна и Херцеговина, Албания, Македония и България. Като в България идват специално и само за децата на община Карлово, по покана на МИЦ-Карлово, съобщиха от пресцентъра на общината.