Деца и юноши от Кудо клуб Сопот спечелиха призовите места на Държавния шампионат по кудо, който се проведе в Поморие, научи KarlovoPress.com. Георги Русинов, Златин Радев, Цветелина Костадинова, Ангел Костадинов, Радостин Рашков, Рая Цолева и Ясемин Кадирова са завоювали златните медали, след достойно съревнование със съперници от Поморие, София и Бургас.
Със сребърни медали са били отличени Крум Радев, Марио Ганчев, Теодор Бакалов, Зейрин Узун, Василена Христова, Христо Бисеров и Ивайло Вълков. На трето място и бронзови медали са спечелили Александър Цолев, Айлин Кадирова, Стоян Йончев, Пламен Тодоров и Милен Илиев.
"Въпреки, че тренират само от две години и половина, всички деца и юноши се готвят усърдно и се справят блестящо на различните състезания и изпити", каза треньорът на шампионите Радослав Цанков. Той допълни, че бойният спорт кудо възпитава не само в спортен дух, но и в дисциплина и желание за победа.
"Това личи по различните по цвят колани на спортистите. Повечето от тях носят тъмно сини, лилави или жълти, което говори за много натрупани знания и майсторство в спорта", коментира още Цанков. Междувременно Радослав Цанков бе избран за треньор на 2019 -та година от българската кудо федерация, което е още едно доказателство за нивото на професионализъм и подготовка на местните спортисти.
През месец май следващата година Сопот ще бъде домакин на Националния шампионат по кудо. Тогава местните бойци отново ще мерят сили с кудисти от другите държавни клубове.
Пожелаваме на малки и големи кудо шампиони още много завоювани медали, призови места и успехи!