20 годишната Яна Златанова получи стипендията „Братя Евлоги и Христо Георгиеви“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за тази учебна година. Младото момиче е студентка в трети курс по „скандинавистика“ във факултета по класически и нови филологии. Документът за стипендията е бе връчен на празничната церемония на Софийския университет от ректора на учебното заведение проф. дфн Анастас Герджиков. На церемонията е присъствала народният представител Веска Ненчева като член на комисията по образование в парламента.
Яна Златанова е била една от най-силните ученички на СУ „Христо Проданов“, пълен отличник през четирите години на горния курс и е защитила матурите с отличен успех.
Стипендия „Братя Евлоги и Христо Георгиеви“ бе учредена преди близо 20 година в изпълнение на завещанието на двамата дарители, благодарение на които е построен университета. Инициатор за нейното учредяване е община Карлово, чийто кмет тогава бе Николай Енчев /1995-1999/. Стипендията се дава за една учебна година на студент от града на братя Георгиеви, който има висок успех.