Зловещо: откриха труп на бебе в сметище Труп на бебе е открит на сметището край хасковското село Гарваново, съобщиха от полицията.
Сигналът в районното бил подаден вчера в 14.48 часа. На ужасяващата гледка се натъкнали служители от депото при сортирането на отпадъците, уточниха от областната дирекция на МВР. Новороденото мъртво момченце било и с пъпната връв, разказаха източници на "Марица".
Предполага се, че бебето е изхвърлено в контейнер, телцето вероятно било заровено под боклуци през почивните дни. Криминалистите изясняват курсовете на превозващите смет коли в събота и неделя, за да локализират районите, от които е пренесено детенцето. По случая работят полицаи от Хасково, Димитровград и Минерални бани. Тези три общини ползват депото за отпадъци до Гарваново.
"Работата по образуваното досъдебно производство продължава. Разследването в момента е срещу неизвестен извършител по член 120 от Наказателния кодекс - за убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него. При доказване на вината пред съда наказанието е затвор до три години", коментираха от ОДМВР-Хасково.
Полицаите умоляват гражданите, ако разполагат с информация по случая, да я споделят в най-близкото районно управление при гарантирана анонимност./Марица