Задържаха 53 годишен крадец на документи и пари от Клисура

Задържаха крадец на портфейл с лични документи, който само за няколко дни изтеглил от дебитна карта в него близо 1 000 лв, съобщиха от пресцентъра на МВР Пловдив.

Близо седмица служители на полицията в курортното градче разследвали извършена кражба на портфейл със 150 лева, лични документи, свидетелство за управление на МПС и дебитни карти, собственост на 57- годишен жител на Хисаря.

Криминалисти от районното управление бързо влезли в дирите на извършителя - 53- годишен мъж от Клисура. В хода на разследването било установено, че само за броени дни крадецът е извършил неправомерни тегления от банкомати на различни банки. Към момента на установяване на извършителя на деянието общата щета за потърпевшия възлиза на стойност 1 000 лв. Извършителят е задържан в участъка на РУ Хисаря, а всички събрани материали, съотносими към предмета на доказване, са докладвани на Окръжна прокуратура Пловдив.

Следва да бъдат изпълнени дадените указания от наблюдаващия прокурор и повдигането на обвинение. За това престъпление законодателят предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години.

„Служителите на реда са действали изключително бързо и макар случая да се отличава с фактическа и правна сложност в много кратки срокове са успели да разрешат тривиалното на пръв поглед престъпление“, коментира началника на местната полиция главен инспектор Пламен Арабски.