Задържаха 3-ма от ромите, пребили жестоко служители на Горското! Районна прокуратура – Карлово наблюдава досъдебно производство за нанесени телесни повреди на четирима служители от Териториално поделение „Държавно горско стопанство-Хисар“.
На 16 октомври 2017 г., около 19 часа, в землището на гр. Баня, по поречието на река Стряма, служители на ТП ДГС-Хисар установили, че се извършва незаконна сеч. По черен път настигнали четири каруци, които били натоварени с дървен материал. Служителите успели да спрат едната каруца, а другите избягали.
Те започнали да документират нарушенията, но междувременно на мястото пристигнала голяма група от мъже, жени и деца от кв. „Стряма“, които носели колове и камъни. Те започнали да хвърлят камъни по горските служителите, както и да им нанасят удрят. За случая е бил подаден сигнал в РУ на МВР-Карлово. До момента е установено, че са пострадали четирима служители на ТП ДСГ- Хисаря, като единият от тях е с фрактура на ръката.
Днес, 17 октомври 2017 г., за срок от 24 часа по Закона за МВР са задържани трима мъже, за които е установено, че са съпричастни към нанасянето на телесните повреди. Под ръководството на Районна прокуратура-Карлово и в момента продължават процесуално-следствените действия и оперативно-издирвателните мероприятия за установяване на самоличността на всички участниците в деянието.
В хода на провежданата мащабна акция е установено, че в множество къщи в кв. „Стряма“ в гр. Баня, се съхранява незаконно добит дървен материал, за което са извършени претърсвания и изземвания и са образувани досъдебни производства за престъпление по чл. 235 ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК – за незаконно съхранение на незаконно добит от другиго дървен материал.
Разследването продължава.