Военен осиновява котета за да храни змии Поредната обява, в която се търси коте за храна на змия, шокира интернет потребителите. Обявата е публикувана преди седмица в популярен сайт, като в нея се е търсело малко бяло коте, което да е ваксинирано.
„Бяло, за да изглежда като мишка, и малко, за да може змията да го изяде, без да се съпротивлява. Нахалството на подателя на обявата стигало и по-далече, защото искал жертвата да е обезпаризитена, за да не й стане нещо на змията му, съобщи "Монитор".
Оказва се, че след като преди няколко години бяха разобличени собственици на змии, които ги хранят с бездомни и беззащитни животинки, предложени за осиновяване, появата на такива обяви секна.
Сега отново се е появил автор на подобна обява, който оставил телефон за връзка, проследен от доброволци природозащитници, коментира Светла Димитрова от „Анимал хоуп България“ - Варна. Оказало се, че телефонът ги отвел до... военно поделение в Карлово. И нишката се скъсала, защото няма как защитниците на животните да разследват във военен обект.
„Това са болни мозъци, които нямат нищо общо с човешкото“, обясняват потребители във форума на сайта на „Анимал хоуп“. Във Варна също имали информация за подобен индивид, който храни змиите си с котета, представящ се като Весо Зеления. Все още прикрива следите си, но ще го открием и разобличим, категорични са доброволците от организацията.
„Когато подарявате котенцата си, добре е да знаете, че има голяма вероятност да ги вземе някой
който отглежда змия или крокодил и им търси безплатна храна“, предупреждават защитниците на животните в нета.
Те припомнят, че хората, които досега са хванати да хранят с котки и кучета змиите си, не будят подозрение, представят се добре и имат вид на нормални хора.
Специалистите съветват всеки с коте или куче, което се дава за осиновяване, да го направи срещу скромна сума. “Давайте ги за 20-30 лева и така хем няма да са без пари, хем ще са прекалено скъпи за храна на влечугите”, обясниха те. /Марица.бг