ВИДЕО:Близките на пребития от роми с лопати бизнесмен: Искаме доживотни присъди! Фалстарт на делото за убийството на бизнесмена от Розино Георги Рогачев. Причината – единият от двамата обвинени в зверското покушение има нов адвокат. Бизнесменът беше пребит до смърт от роми с лопати в селото. Той се скарал с тях заради 20 лева на газстанцията, която притежавал. Близките искат доживотни наказания за убийците, а жителите на махалата се притесняват от евентуално отмъщение. В съдебната зала днес дойдоха синът и дъщеря му.
„Обяснение нямам – чакаме справедливост и това е”, заяви пред TNS.bg дъщерята на Рогачев – Марияна Костадинова.
Историята
В газстанцията в Розино колата си зареждат Николай Сребрев с прякор Чичото и неговия племенник. Заради неплатена сметка от газ за 20 лева избухва скандал между тях и собственика на обекта Георги Рогачев. В спора за неплатената сметка се намесва и братът на Рогачев, който удря един от клиентите с юмрук. Самият Рогачев вади пушка и стреля във въздуха. Изплашените жители на близката махала се нахвърлят върху Рогачев с лопати, за да му вземат оръжието. Така той изпада в безсъзнание. По-късно в болницата умира. В ромската махала на Розино се страхуват от отмъщение след случилото се.
Делото за убийството на бизнесмена от Розино беше отложено за края на февруари. Тогава ще бъдат призовани всички 26 свидетели на случилото се.
TNS.bg