Районна прокуратура Карлово е образувала бързо досъдебно производство за хулиганство срещу две лица. Едното от тях е криминално проявен и двамата са задържани за 24 часа. По случая се събират доказателства и се разпитват свидетели. До края на деня предстои прокуратурата да ги разгледа и да реши дали да бъдат задържани за 72 часа.
Жители на селото излязоха на мирен протест и направиха шествие до ромската махала. В шествието се включи и кметът на селото Боньо Бонев. Хората призоваха да започне незабавно премахване на незаконните постройки, в които живеят около 300 роми. Кметът каза, че многократно е информирал общината за незаконното строителство в махалата, но до момента не са били предприети мерки, за да решаване на проблема.
Инцидентът е станал около 23.30 часа в заведението, когато са влезнали трима роми. Те поискали да останат. Собственикът им обяснил, че заведението не работи за външни посетители, защото имат семейно тържество и празнуват абитуриентски бал. Многократно ромите били помолени да напуснат. Те излезнали псувайки и плюейки. След около 15 минути се върнали с нож. При самоотбрана мъж, който присъствал на семейното тържество пострадал с рана на ръката. Тогава бил подаден сигнал на 112. Малко след това пред заведението дошла тълпа от роми. Започнали да чупят прозорци с брадви и вили, защото искали да влезнат в заведението. Хората посочиха, че само бързата намеса на полицията е предотвратила настъпването на много по-сериозни последици:
Николай Божков - син на пострадалия мъж от заведението: "Жена ми е бременна в четвъртия месец беше в заведението в същия момент, се бяха скрили с жените в ъгъла.Заради един стрес можеха да станат толкова поражения. Ако беше станало половин час по-рано имаше малки деца, имаше четиримесечно бебе..."
Христина Рашкова : "Те са длъжни да спазват законите на държавата както ние българите ги спазваме, никой не е казал да не живеят, но да живеят и да спазват законите.Има закони в тази държава да се спазват от всички".
Ивана Харалампиева: "Ако са незаконни тези къщи да търси начин държавата да се бутнат ...."
Керекица Ненова: "В къщите влизат, сутринта отивам за хляб отворен прозореца, одеяло хвърлено до прозореца, стъклото счупено, по магазините влизат, магазинерките са се видели в чудо..."