Трима служители на Горско стопанство Хисаря са били ранени при снощния екшън, който се разигра край моста на Стряма близо до град Баня. Те бяха нападнати от тълпа роми от близката махала, след като при проверка са задържали една каруца с два кубика дърва. Единият от ранените е със спукан скалп, другият е със счупена ръка и е настанен в УМБАЛ "Свети Георги", а третия е със спукана скула на лицето и сътресение на мозъка и също е настанен в болницата.

Вчера група от 7 служители на Горското с три автомобила е извършвала проверка за незаконна сеч около 20:00 часа. Проверящавите са попаднали на група роми и успели да заловят една каруца. В тъмното са проследили още три каруци, а ромите са избягали.

При проверка на моста на Стряма тълпа роми е нападнала горските служители. Екшънът се е развил светкавично. Един от горските успял да се обади на директора на стопанството, който веднага е сигнализирал на телефон 112 .

Директорът на стопанството Добрин Иванов е разпоредил на своите служетили незабавно да се изтеглят от мелето, за да се предпазят.

Районна прокуратура разследва случая.