Близки, колеги, приятели и познати изпратиха днес убитата военнослужеща от 61-ва Стрямска механизирана бригада Десислава Стоянова. Точно в 13.30 в църквата "Свети Николай" в Карлово започна опелото в присъствието на почетен караул на бригадата. Церемонията продължи на гробищния парк в града с предаване на знамето на майката на Десислава Стоянова. KarlovoPress.com научи, че 40-годишната военнослужеща няма братя и сестри. Била е разведена и синът й живее при баща си.
Припомняме, че жената изчезна преди близо три седмици, а тялото й бе открито в пристройка в дома на бившия рейнджър Светослав Каменов. Жената е била пребита жестоко, вратът й- счупен, а трупът й - скрит в ракла.
Светослав и Десислава заминали заедно за Сопот на 29 ноември. Закарал ги техен приятел с автомобила си "Форд Транзит". Каменов бил обещал на жената да ѝ помогне за изпитите в Националния военен университет "Васил Левски", където тя учела. Там обаче се скарали, той посегнал да я удари и ѝ счупил врата. Каменов решил да заличи следите като скрил трупа на Десислава в раклата под дивана. След това заковал седалката с пирони. Потеглил за София и се установил при друга своя приятелка. Там обаче останал само един ден, двамата се скарали и той напуснал жилището ѝ. Отправил се към Благоевград и пеш пресякъл границата.
Останал седмица в Гърция, а на 7 декември се върнал отново в България. Заминал за село Зверино, където живеят майка му и бившата му жена. След като усетил, че обръчът около него се затяга, той се скрил и заявил, че ще говори само с брата на съпругата си, който бил полицай.
Упътил го към определено място в гората край Мездра. Пред него признал, че е убил Десислава. По-късно направил същите признания и пред пловдивския криминалист Захари Клинков.
По време на досъдебното производство обаче обвиняемият не е правил самопризнания. Междувременно Апелативният съд в Пловдив остави днес зад решетките 42-годишния бивш командос Светослав Каменов, обвинен в убийството на рейнджърката Десислава Стоянов. Според прокуратурата има достатъчно данни, които сочат, че точно той е извършил зверството. Освен това Каменов обяснил всичко на полицаите и признал.
На противоположно мнение беше защитата на обвиняемия. Адвокатът на Каменов изтъкна, че обвинението се крепи само на непреки доказателства, а след задържането си Каменов се възползвал от правото си да не дава обяснения. Апелативните съдии възприеха становището на прокуратурата и потвърдиха най-тежката мярка „задържане под стража“. Определението е окончателно.
Светослав Каменов е на 42 години, роден в Сопот, но живеел в района на Мездра. Осъждан е за неплащане на издръжка и за подаване на неверен сигнал, но е реабилитиран.
Дълбок поклон, Десислава Стоянова!
KarlovoPress.com изказва съболезнования на близките на военнослужещата!