Вече пет години няма следа от карловката Стоянка Дудекова, която изчезна мистериозно Догадки и предположения витаят около случая с Стоянка Дудекова, която изчезна на 26-ти март 2014-та година, съобщава Plovdivnews.bg. Случаят не е прекратен от прокуратурата в Пловдив, но към момента е изтекъл законно установеният двегодишен срок за разследване.
Според източници от държавното обвинение случаят може да бъде "свален от трупчетата" във всеки един момент, пише "България днес". Това е възможно да стане при необходимост от извършване на още процесуално-следствени действия по случая. Те могат да бъдат провокирани, ако случайно се появят нови факти и обстоятелства за търсената жена. В тази графа влиза и вариантът - евентуално разкриване и задържане на заподозрян за изчезването на Стоянка. Тя отдавна е обявена за издирване от Интерпол, което до момента не е дало резултат. Веднага след подаването на сигнала, че Стоянка липсва, прокуратурата образува дело. То е срещу неизвестен извършител, а основната версия е отвличане. Според запознати криминалистите не са отхвърлили и хипотезата Стоянка да е убита или е станала жертва на пътнотранспортно произшествие, а след това тялото да е било изхвърлено в дебрите на близката планина. Въпреки щателното претърсване на околността труп не е открит. Почти сигурно е, че търсената жена не е избягала доброволно в чужбина, тъй като е напуснала дома си без документи и пари, пише Plovdivnews.bg.
Стоянка Дудекова, която е майка на две деца потъна сякаш вдън земя по пътя между дома й в Карлово и автобусната спирка, от която вземала рейса, за да отиде на работа. Веднага след подаването на сигнала в полицията за случилото се на разпит бе привикан бившият съпруг на жената - Веселин Божилов. Съмненията паднаха върху него заради обтегнатите му отношения със Стоянка в последно време. Раздорът между двамата бил заради подялба на имоти след развода им. Покрай раздялата двамата били в непримирима вражда помежду си и стигнали до съд за делба на имуществото. Стоянка изчезва дни преди делото да се гледа от магистратите.
Криминалисти обясняват, че Веселин е "въртян на шиш" в полицията, но ченгетата така и не успели да измъкнат дори една дума от него, която да го уличава в изчезването на бившата му жена. Освен това те не намерили и нито едно годно доказателство в подкрепа на версията, че Веселин е ликвидирал бившата си съпруга, а след това е заровил някъде тялото й. Божилов е освободен без обвинение, а близките на Стоянка публично обявяват, че той има пръст в изчезването й.
Самият Божилов пък е гневен на бившата си жена за това, че е докарала куп проблеми на главата му. Той подозира, че Стоянка се е покрила в чужбина. Съмнява се, че от хиляди километра разстояние Стоянка е поръчала смъртта му два пъти. Откакто бившата му жена я няма, два негови имота са запалени. Пожарите лумват в две вили, но на една и съща дата. В единия от тях загива найблизкият приятел на Божилов, а от втория Веселин се спасява по чудо. Той подозира, че Стоянка е поръчала огнената вендета, защото познавала навиците му и знаела кой празник в коя вила посреща. Веселин Божилов се спасил по чудо от единия атентат, тъй като в последния момент решил да смени мястото на купона.
Бившият съпруг на изчезналата Стоянка Дудекова - Веселин, е взел децата си седем месеца след като майка им сякаш потъна вдън земя. Преди това за сина и дъщерята на търсената жена се грижеше сестрата на Стоянка - Станка. Именно тя подава сигнала в полицията, че Дудекова я няма, а всичките й документи са останали вкъщи. Още при първите разпити Станка насочва ченгетата към бившия съпруг, когото подозира в убийство на Стоянка.