УМБАЛ "Александровска" София: "Горди сме, че имахме честта да познаваме Марио Шкодров!" Александорвска болница публикува на страницата си във фейсбук писмо, с което изразява своите най-дълбоки и искрени съболезнования за смъртта на техния колега - лекарят Марио Шкодров. Тялото му беше намерено вчера в един от планинските улеи на северните склонове на Балкана под връх Купена. В спасителната акция в продължение на два дни участваха над 30 спасители от Троян, Карлово, Сопот и Банско.
Марио бил на хижа „Добрила” над Сопот. В понеделник около 16.00 часа следобед неочаквано взел раницата и тръгнал нагоре към хижа „Амбарица”. Хижарите дълго го убеждавали да не напуска хижата, тъй като времето е много лошо, а само след час ще настане пълна тъмнина. Той обаче отказал и тръгнал. В същата вечер условията се влошили и излязъл ураганен вятър, при който трудно може да се оцелее.
Публикуваме без редакция написаното от УМБАЛ "Александровска":
"ВНЕЗАПНО НИ НАПУСНА МЛАДИЯТ ЛЕКАР МАРИО ШКОДРОВ!
С покруса и дълбока печал узнахме за преждевременната, неочаквана и жестока смърт на нашия скъп колега и приятел д-р Марио Шкодров. В неделя (16 декември) той щеше да навърши 27 години, ако нелеп инцидент в планината не бе отнел живота му…
Останал без родители, д-р Шкодров завършва образованието си в Медицински университет - София като стипендиант по програмата на ФПББ „Готови за успех” в подкрепа на отлични ученици и студенти, загубили единия или и двамата си родители. Той е един от малкото лекари, които избират трудна специалност, каквато е спешната медицина, въпреки възможностите, които има като сирак и отличен студент. Много пъти участва доброволно и безвъзмездно в прегледите на възрастни хора от Северозападна България, организирани от Фондация "Направи добро - Александровска" и партньори. От тази година младият лекар започна да специализира „Спешна медицина“ и бе част от екипа на Спешното отделение в УМБАЛ „Александровска“.
Въпреки краткия му житейски и професионален път, ще запомним д-рШкодров с неговата усмивка, с голямото му сърце, кураж и желание да откликва на всеки зов за помощ, винаги готов да се себераздава и да твори добро….
Горди сме, че имахме честта да го познаваме!
Поклон пред светлата му памет!"
Поклон и от редакцията на KarlovoPress.com!