Дете е загинало, след като е било блъснато от шофьор на лек автомобил. Колата е с чужда регистрация, но е управлявана от мъж от Казанлък. При тежкия пътен инцидент е пострадала и бабата. Тя и внучето са пресичали пътното платно, когато са били ударени. По разказ на очевидци автомобилът се е движел с ниска скорост, защото на същия път патрул на полицията засичал скоростта.

От полицията съобщиха, че сигналът за тежкия пътен инцидент в село Анево е получен минути преди 16.30 ч. Според предварителната информация преди изхода за село Иганово, лек автомобил блъснал жена, която носела бебе и водела на повод куче. От удара е загинало детето, което е на около 2 години.

53-годишната жена е транспортирана в пловдивска болница за оказване на спешна медицинска помощ. Шофьорът на колата е на 72 години. Предстои да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества. Местопроизшествието е запазено, разследващ екип извършва оглед. До приключване на работата движението в участъка на катастрофата се осъществява само в едната лента.