Дъщерята на Кирил Рашков - Събка Рашкова и племеника му Георги са заловени с 2 килограма хероин. Това съобщи директорът на пловдивската полиция ст. комисар Йордан Рогачев. Двамата са задържани при операция на полицията. Наркотикът е открит в колан, който е носела Рашкова. Задържани са за 72 часа съобщава Trafficnews.bg
Двамата се занимавали от няколко месеца с търговия с дрога. Хероинът е внесен от Турция. Очакват ги строги наказания - за Събка от 5 до 15 години и 100 000 лева глоба, а за братовчед й - от 3 до 12 години затвор.













Събка Рашкова има двегодишна присъда за незаконно притежание на културни ценности. Тя бе обвинена, че през 2009 г. в село Катуница е открила културни ценности и в продължение на 7 дни не е съобщила на властите. Наказанието бе 2 години лишаване от свобода условно с 4 години изпитателен срок и глоба от 10 000 лева.
В дома и при полицейски обиск са открити археологически обекти- 2 старопечатни църковни книги - евангелия от 18 и 19 век, 131 монети от римската и византийската епоха, 4 броя бронзови апликации, които представляват част от украсата на колесници, колан и накити. Скъпоценностите са на стойност 28 527 лева.