Ще остане ли зад решетките полицаят трафикант? Съдът решава днес 29-годишният служител на СДВР Владимир Славов, обвинен в трафик на бежанци, ще застане днес пред съда в Карлово. Районният съд в града ще разгледа искането на Районна прокуратура – Карлово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Както TrafficNews.bg съобщи, униформеният бе задържан при полицейска акция на 7 август.

Шестима бежанци от Афганистан също са задържани при акцията, като мъжете са на възраст от 15 до 22 години и са пресекли незаконно границата с Турция.

Славов е част от група, която се занимавала с трафик на бежанци през България. До този момент са разкрити четирима от замесените в канала. На 5 юли трафикантите превозили 16 души с четири автомобила от Бургас до София. Скрити в морската столица останали още шестима бегълци. Владимир се върнал за тях и ги натоварил в мощен мерцедес - седан. Групата била забелязана още на изхода на Бургас от полицейски патрул, който се опитал да спре колатаза проверка, но водачът изобщо не натиснал спирачките.

Продължил с 200 км/час по аутобана, като на Сливен го очаквала нова проверка. Той обаче отново не отразил полицейската палка и профучал край патрула. Следващият полицейски "капан" бил на Стара Загора, но сценарият и там се повторил. След опита за проверка преди входа за Пловдив, трафикантът решил да не рискува повече и отбил от магистралата. Потеглил към Карлово, като на баня е направен още един опит да бъде спрян. В Карлово той разтоварил бежанците, като им обещал че ще "оправи работата с полицията", взел им 100 долара и изчезнал.

Багажът на шестимата мъже останал в автомобила. Мъжът обаче няма никакво намерение да спази обещанието си, защото прибрал всичко ценно от саковете им, а след това подарил дрехите им на двама роми, които се придвижвали с каруца между селата. На Пирдоп мерцедесът е спрян от полицейски служители, а Славов е задържан. Направил е пълни самопризнания, като се оправдал че е се включил в "операцията" инцидентно, за да помогне на свои приятели.

Източник: TrafficNews.bg