Седмокласник пострада сериозно след побой  на десетокласник в карловско училище „Другото момче се ядосало, че синът ми го финтира, заплашва го. После синът ми отива на тренировка и пред приятели казва, че е ударил шамари на по-големия ученик. Това не е вярно”, разказа Надежда Колева, майка на пострадалото момче, предаде НОВА ТВ. На следващия ден през голямото междучасие по-големият ученик е нападал по-малкия. Пострадалият е получил черепно-мозъчна травма, а в последствие лекарите са открили и сериозни наранявания на окото.
„Сложиха му имплант в София. Лечението продължава. В момента няма вертикално движение на окото. Лекарите много се надяват до половин година това да отшуми”, разказа още Надежда Колева.
Заместник-директорката на училището Росица Георгиева обясни, че нападателят ще бъде преместен в друго училище и процедурата вече е задействана. Досега той не е имал провинения, няма дори отсъствия. Родителите му живеят в чужбина, отглеждат го баба му и дядо му. В училището се е явил вуйчо му.
Ние ще накажем насилника, но това какво ще породи? Преместването ще натрупа срам, вина, злоба, гняв. Момчето е извършило това, защото няма родители, с които да споделя. Институциите преди това не са си свършили работата. Има програми за управление на гнева, учителите трябва да бъдат обучавани как да се справят с конфликтите”, коментира пред Нова ТВ училищният психолог Младен Владимиров.