Седем лица са задържани в Розино и Христо Даново при Специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, съхраняване и търговия на акцизни стоки без бандерол, съобщиха от Окръжна прокуратура Пловдив.

Лицата са задържани за срок от 24 часа. Полицията е разпитала 22 лица с криминални прояви свързани с престъпления против собствеността. Образувани са шест бързи производства, като пет от тях са за държане на акцизни стоки без бандерол, а едното е за притежание на голямо количество пиротехнически изделия без съответното разрешение.

По време на проверка в търговски обект в Розино е било констатирано, че в помещението се съхраняват без съответното разрешение и голямо количество пиротехнически изделия - общо 5 298 римски свещи и пиратки от различни категории. Собственикът също е бил задържан за срок от 24 часа.

В хода на операцията са били проверени 134 лица и 121 моторни превозни средства. Съставени са 26 акта за установяване на административно нарушение и 28 фишове по Закона за движение по пътищата.