Бившият рейнджър Светослав Каменов за пореден път отрече да е убивал карловската военнослужеща Десислава Стоянова. „Какво съм направил. Кой го казва?“, заяви той още на влизане в съдебната зала в Апелативен съд- Пловдив. Неговата защита в лицето на адвокат Снежанка Попчева поиска по-лека мярка и заяви, че изводът на Окръжен съд, че Каменов е виновен в прибързан.
„Разследващите не събират доказателства за неговата невинност. Няма доказателства и за умисъл и авторство. Каменов няма висящи дела и е реабилитиран по старите си присъди“, заяви адвокат Попчева.
Според прокурор Ясенка Шигарминова съдебният акт е обоснован. Каменов е бил обявен за издирване не за убийство, а по молба на близък, защото е бил изчезнал. След като се свързал с бившата си жена е казал, че е извършил нещо лошо. Поискал среща с бившия си баджанак, който е полицай и на него разказал, че убил жената и разкрил подробности кога е станало това и къде е скрил трупа. След това не е давал обяснения.
Каменов поиска от магистратите по-лека мярка за неотклонение. Те обаче потвърдиха постоянната му мярка "задържане под стража". Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. / plovdivnow.bg