Сред катастрофиралите бе автобус с над 20 работници на ВМЗ Сопот.
При първата катастрофа се удрят джип и лек автомобил. За да избегне врязване в тях, шофьорът на автобуса спира на безопасно място. Само няколко минути по-късно в автобуса се блъска друг лек автомобил, който не успява да спре заради хлъзгавата пътна настилка:
Джулай Мехмедов - шофьор на лекия автомобил: "Някъде 70 метра видях, че автобуса е спрял, набивам спирачки, в първия момент хлъзга - не ще, гледам да завивам нагоре някъде да скоча в шайника да не се удара в автобуса не ще..."
За щастие инцидентът се разминава без пострадали. Работниците в автобуса обаче се уплашили много:
Исмаил - шофьор на автобуса: "Как няма да се уплашат. Няма пясък, представете си пясък да няма, тука да хвърляме пясък, в топли стаи много хубаво се стои".
Кметът на Христо Даново информирал ръководстовто на община Карлово веднага след като станали пътните инциденти и поискал участъка да бъде опесъчен, за да се избегнат нови произшествия:
Акиф Каратабан - кмет на Христо Даново : "13.30 часа беше подаден сигнала от мен, машината която дойде да опесъчи пътя дойде около 3 часа с час и половина закъснение".
На мястото пристигна втори автобус, за да извози работниците на ВМЗ, но и той закъса. Те бяха превозени с трети автобус. Кметът на Карлово Емил Кабаиванов каза за БНТ, че е разпоредил на снегопочистващата фирма утре пътя Кърнаре - Христо Даново да бъде изчистен до асфалт.