Разбиха нелегална фабрика за цигари в Труд Премиерът Бойко Борисов пътува към село Труд, където при полицейска операция са разбити фабрики за нелегално производство на цигари, съобщава 24 часа. Акцията е стартирала тази сутрин в района на селата Труд и Граф Игнатиево. Полицаите са влезли във фабриките в момент на производство. Задържани са 15 работници. Произвеждани са цигари от различни марки, които са предназначени за износ. В момента във фабриките вървят обиски.
"Това е най- голямата разбита нелегална фабрика за цигари досега. Няма аналог в България!", коментира директорът на ОД МВР - Пловдив ст. комисар Атанас Илков.

На мястото вече са пристигнали зам.-главният прокурор Иван Гешев Гешев, Георги Костов, директор на Агенция "Митници" и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.
На брифинг вчера премиерът съобщи, че от началото на годината сa задържани 11 тона нарязан тютюн. Нивото на незаконната търговия с цигари за първото тримесечие на 2019 г. е 3,8%, което е с 2% по-малко спрямо същия период през 2018 г.