26-годишният младеж, който е обвинен, че е изнудвал жени от Пловдивско с голи снимки, е пуснат под парична гаранция. Това е решил по-рано днес Районният съд в Карлово. Размерът ѝ е 1 000 лв. Припомняме, че от районната прокуратура внесоха искане за постоянен арест на мъжа от Клисура, след като му бяха повдигнати обвинения.

Както вече съобщихме, 23-годишна жена от Карлово е била изнудвана с голи снимки. Непознатият мъж се свързал с нея през социалните мрежи. Заплашил я, че ако до 17 ч. на следващия ден не му преведе сумата от 350 лв., ще я злепостави в публичен сайт в интернет, като качи фотосите. Изпратил й и банкова сметка, на която да преведе парите. За случая разказаха преди дни апелативният прокурор Тодор Деянов и директорът на ОД на МВР – Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Притеснена, карловката платила исканата сума. Преди два дни обаче подава сигнал в полицията за случилото се. От МВР-Пловдив реагират светкавично и мъжът е разкрит и задържан. Оказало се, че фалшивият профил във Фейсбук и банковата сметка са на 26-годишен мъж от Клисура. Органите на реда са претърсили дома му и са иззели компютъра и телефона му. В процеса на работата е установено, че карловката не е единствената жертва. По същата схема е заплашвана и 33-годишна жена от с. Чавдар, която му е превела 500 лева.

Преди две години и половина жената се е свързала с човек в интернет и в процеса на комуникация са й предложили да участва в конкурс за манекенки. Започнала да изпраща свои снимки с различни видове облекло. Снимала се и по бански, а в един момент се стигнало и до голи снимки.

„В последствие споделя за това със свои близки и предполагаме, че задържаният от Клисура по този начин е открил снимките. Компютърната му грамотност я преценяваме като много добра”, посочи ст. комисар Йордан Рогачев.

Определението подлежи на обжалване и протест. / Trafficnews.bg