Карловският районен съд днес пусна на свобода срещу 2000 лв. гаранция Пламен Димитров-Майстора. 37-годишният мъж беше задържан на 5 октомври като заподозрян за палежа на автомобила на журналистката Зорница Акманова. Впоследствие обаче прокуратурата му повдигна единствено обвинение за измама на клиент, чийто автомобил е бил ремонтиран от Димитров.
37-годишният мъж от Карлово е обвинен от Районна прокуратура – Карлово за това, че докато извършвал услуги на своя клиент той го измамил като задържал колата му и му посочвал допълнителни повреди, които не били реални. В хода на
разследването прокуратурата посочва близо десет такива случая, основният, за който е повдигнато обвинението е само на един клиент.
За такова престъпление Наказателният кодекс предвижда две години затвор или пробация, посочи в съдебната зала прокурор Мавродиев. Той поиска най-строгата мярка – задържане под стража.
Адвокатът на Пламен Майстора Васил Василев възрази катерогично на такава строга мярка. Съдът определи парична гаранция от 2000 лева. Ако Районна прокуратура, която води разследването, не е съгласна с определението на съда, може да го обжалва до 17 октомври в Окръжен съд – Пловдив.
Името на Пламен Майстора нашумя в медиите преди броени дни, когато бе опожарена колата на репортерка на предаването „Господари на ефира”. Журналистката от Карлово Зорница Акманова направи серия репортажи за автомонтьора.
Адвокатът на Пламен Димитров в отговор на журналистически въпрос дали той може да има връзка с пожара, заяви, че клиентът му не бил имал смелост за такова нещо. Пламен Димитров запази отказа коментар пред медиите.