Полиция и данъчни тръгнаха из Карловско, запечатаха 4 магазина Специализирана операция е проведена вчера от служители на РУ-Карлово съвместно с представители на Териториална дирекция на Национална агенция по приходите и Областна дирекция по безопасност на храните. Проверени са 7 хранителни магазини в Карлово и 4 в село Розино, предимно в кварталите, за които постъпва информация за нерегламентирано разпространение на безакцизни стоки, съобщават от Областната дирекция на МВР.
За констатирани нарушения на данъчното законодателство инспекторите по приходите са издали протокол и наложили принудителна административна мярка „запечатване на обект“ в четири от случаите. Съставили са и един акт. Шест протокола и още толкова актове са оформени и от колегите им, осъществяващи контрол върху безопасността на храните.
В рамките на акцията полицейските служители са проверили общо 117 лица и 95 автомобила. Установени са 29 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 23 акта и 38 глоби с фиш. Административно отношение е взето в 10 случаи на нередовни лични документи и в 6 – на основание общински наредби. Издаден е и предупредителен протокол по Закона за МВР.
Проверките в Карловско са част от кампанията за предотвратяване и пресичане на престъпления от общ характер и недопускане на административни нарушения при търговия, съхранение и доставки на стоки и предлагани услуги на територията на областната дирекция на МВР. / plovdivnow.bg
Снимка: илюстративна.