Планински спасител от Карлово скочи от Ковид отделението на МБАЛ "Д-р Киро Попов"  и почина Планинският спасител Петър Манолов, който е бил болен от К-19, е скочил по- рано днес от третия етаж на болница МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово, информацията потвърдиха за KarlovoPress от полицията в Карлово. 53-годишният мъж е направил фаталната стъпка от терасата на Ковид отделението, където е бил лекуван от инфекцията. Утре е трябвало да бъде изписан. Мъжът е от Карлово, не е семеен, няма деца, бил е планински спасител в ПСС Карлово.

В болничната стая лежал заедно с още двама души. Те са го видели да излиза на терасата, но по нищо не са разбрали, че той е възнамерявал да скочи.
Разследващи казаха за KarlovoPress.com, че тялото на мъжа е било на земята на около 5 метра от сградата. Медици от здравното заведение са се опитали да го реанимират.


Петър Манолов не е оставил предсмъртно писмо и за сега няма яснота какво е провокирало самоубийството. Полицаи от Карлово извършиха оглед. Няма данни за насилие. Образувано е досъдебно производство.

KarlovoPress.com изказва съболезнования на близките на починалия мъж!