След седем дни бе открито тялото на 21-годишния Петър Лухов от Карлово, който изчезна в близост до водопад "Сучурум" над града. Тялото на момчето бе намерено заклещено в т. наречения голям казан на карловския водопад, след като водолази от Пловдив успяха да се гмурнат във водите. Условията днес са позволили претърсване на опасното място, защото значително е намалял дебита на течащата вода от 50-60 литра в секунда, съобщиха от пресцентъра на МВР Пловдив. В момента на изчезването при дебит от близо 1 900 литра в секунда, спасителната операцията е била невъзможна. Съдебна медицина ще установи причината за настъпване на смъртта.

В продължение на няколко дни в издирването участваха много полицаи, водолази, приятели и близки на момчето. Беше претърсен многократно целия район около водопада, по поречието на Стара река до вливането й в Стряма извън града.

Припомняме, че в неделя местни младежи, които познават добре опасното място на коритото на водопада коментираха за KarlovoPress.com, че т.нар голям казан е много дълбоко и опасно. Тогава те изразиха мнение, че мнение, че Петър може да е скочил, да е станал инцидент и да е затиснат между скалите.

Петър Лухов изчезна на 5 май около 19 ч. Последно бе забелязан в района на водопада Сучурум, където влязъл да се къпе във водата. Хората, с които е бил на излет, разказаха, че е употребил два вида алкохол. На връщане младежът се отделил от групата и пожелал да се изкъпе в реката до водопада. От там следите му се губят. По-късно са намерени раницата, телефонът и дрехите на младежа.

KarlovoPress.com изказва съболезнования на близките на момчето!