Отрова за мишки по площада на Карлово мори гълъбите Всяка сутрин някой посипва с отрова за мишки площада в Карлово, алармират граждани, които от четвъртък до неделя виждали черни и червени гранули по площада и пешеходната зона в центъра на града. Отровата е поръсена от началото на улица "Водопад", около сцената на площад "20 юли" и по цялата пешеходна зона до полицията.
Единият вид беше жито, омесено с черни гранули, виждала съм такава отрова за мишки, заяви Нели Петрова. Имаше и червена, поне три-четири дни всяка сутрин виждах и от вата вида, добави друга карловка.Още поне десетина човека потвърдиха пред репортера, че са шокирани от наличието на отрова по площада.
Първите потърпевши се оказаха гълъбите, разказаха очевидците. Птиците изкълваха черното жито и после ходеха като пияни, не можеха да летят, вероятно има и мъртви, посочиха те.
На кого пречат красивите птици, възмущават се гражданите. Някои от тях подозират, че отровата е предназчена за бездомни кучета и котки. Но всъщност освен животните и гълъбите, застрашени са и децата. О сутрин до вечер площадът е пълен с малчугани - от бебета в колички до тийнейджъри, които карат колело, ролери или се забавляват.
От общинската администрация зявиха, че ще поискат инспекторатът да направи проверка по сигнала на "Марица".