Петима роми са били арестувани, защото са участвали в побой в карловското село Кърнаре снощи. Жандармерията се намесила в махалата след сигнал за междусъседски конфликт и побой. На място служителите на реда установили около 30 представители на две враждуващи фамилии, които се биели помежду си, съобщиха от пресцентъра на МВР Пловдив.
Единият от участниците – на 21 години, произвел стрелба във въздуха със законно притежаван газов пистолет, а като видял униформените започнал да ги замеря с камъни. Младежът е задържан за срок до 24 часа и срещу него е образувано бързо производство за хулиганска проява. Иззето е оръжието, с което е стрелял. Актове по Указа за борба с дребното хулиганство са съставени на други 4-ма участници в сбиването. Случаят е докладван на Районна прокуратура Карлово.
В резултат на професионалните действия на служителите на реда ситуацията е овладяна без да има пострадали.
Вътрешният министър Младен Маринов коментира, че след ескалиралото напрежение в квартала има засилено полицейско присъствие.
„Наложи се да изпратим допълнително полицейско присъствие, за да се прекрати ескалирането на конфликта. Така действат колегите навсякъде. Има ли такова напрежение, имаме незабавна реакция и присъствие до момента, до който сме сигурни, че няма да се стигне до разрастване на конфликта“, посочи вътрешният министър.