Общинската избирателна комисия в Карлово отстрани от длъжност кмета на Калофер Румен Стоянов. На заседанието присъстваха председателят на комисията Ивелина Димовска и 8 от общо 11 членове на ОИК Карлово. Всички присъстващи гласуваха поименно и единодушно със "ЗА". Димовска посочи, че в комисията е постъпил сигнал от Антоанета Първанова затова, че има решение на Върховния административен съд от 20-ти март т.г., с което се установява конфликт на интереси от страна на Румен Стоянов. Антоанета Първанова е председател на читалището в Калофер. Решението на ОИК Карлово подлежи на обжалване в седем дневен срок пред Пловдивския административен съд.
Припомняме, че в решението на съда се посочва, че в качеството си на изпълнение на публичната си длъжност през 2016-та година, Стоянов е бил назначил на работа в кметството братът на съпругата си като "Старши специалист финансови дейности".
За KarlovoPress.com кметът на Калофер каза, че ще обжалва решението на ОИК Карлово, тъй като това е желанието на повечето от жителите на града.