Обвиненият за убийството на рейнджърката от Карлово Светослав Каменов отново се изправя пред съда Светослав Каменов, обвинен за убийството на военнослужещата Десислава Стоянова в Сопот, се изправя за пореден път пред Окръжен съд в Пловдив. Срещу Каменов са повдигнати две обвинения – за причиняване на смърт по особено жесток начин и за обсебване на автомобила, поверен му от жертвата Стоянова. По време на процеса съвместно ще се разгледа и гражданския иск, депозиран от майката на убитата Десислава. Йонка Нитова е предявила иск за 150 хиляди лева за причинените й неимуществени вреди.
По време на предходното заседание бяха разпитани част от свидетелите по делото. Броят им бе редуциран по молба на Каменов, в лицето на защитничката му. Своите сведения представиха пред магистратите сестрата на Светослав, баджанакът му, негови бивши колеги и жената, с която е имал връзка преди тази с Десислава.
Подробности за самото убийство бяха дадени от баджанака на подсъдимия, който е бивш полицай и пред който Каменов пръв е признал какво е извършил.Каменов го потърсил, за да се предаде и да разкаже как е убил Десислава.
И до този момент Светослав не е давал обяснения. "Съжалявам за случилото си. Не съм искал да го направя. Отказвам да давам обяснения. Ще го направя след изслушването на вещите лица и свидетелите", това бяха единствените думи на Светослав Кавенов по време на предходното заседание.
Какво ще се случи днес и ще даде ли показания соченият за убиец на Десислава Стоянова предстои да се разбере.