Автобус с пътници са запали в движение и изгоря целия по пътя Карлово- Калофер, в местността Стражата около 12.30 часа по-рано днес. Няма пострадали, тъй като шофьорът на автобуса е реагирал много бързо и пътниците са били евакуирани навреме. Автобусът пътувал от София за Павел Баня с 32-а души, които са пътували организирано за посрещането на Нова година. Шофьорът първи забелязал на едно от страничните огледала, че излиза дим от автобуса. Веднага спрял, за да провери какво се случва:
Анатоли Господинов - шофьор на автобуса: "Видях, че се увеличава дима и веднага отворих вратите, за да слязат хората и багажите - това беше първото, в следващия момент веднага хванах пожарогасителя и започнах да гася, много коли спряха мъчихме да гасим, просто той започна да се увеличава огънят откъм двигателя..."
Сигнал на 112 е бил подаден от хора, които са спрели да помагат в потушаването на пламъците. Пътниците са изведени, а на мястото е пристигнал екип на пожарната в Карлово:
Маргарита Константинова: "Започнаха да гърмят пластмасите, гумите тогава вече казаха да се изтеглим по - назад, за да не стане беля. Всичко е наред. За щастие няма жертви и това е най-важното..."
Час след инцидента хората бяха извозени до Павел Баня с друг автобус. На място пристигнаха и служители на КАТ, за да регулират движението, което бе затруднено. На пътното платно имаше разлято гориво. Пробата за алкохол, която бе взета на шофьора, е отрицателна.