Няма нарушители от Карлово и Хисаря в мощната  акция на полицията срещу  употребата на алкохол и наркотици Констатирани са 894 нарушения на Закона за движение по пътищата и кодекса на застраховането, а 7 са образуваните бързи производства за установени криминални престъпления- шофиране след употреба на наркотици. Петима от задържаните са шофирали под въздействието на упойващи вещества, а един от водачите е бил в нетрезво състояние. Сред задържаните има и един водач, у когото е открита дрога. Проверяващите са съставили 112 акта и 339 глоби по фиш за различни други нарушения. Двама са установените неправоспособни водачи, а шестима от проверените са използвали мобилните си телефони, докато шофират, съобщиха от пресцентъра на МВР Пловдив. От там посочиха за KarlovoPress.com, че няма нарушители в Общините Карлово, Сопот и Хисаря.

17 са актовете, с които е наложена административна мярка временно отнемане на свидетелство за управление на МПС. По 18 от проверените превозни средства са констатирани различни технически неизправности.

41 са водачите, които не са помислили за безопасността, сядайки зад волана като не са използвали колани. 4 от превозните средства са преминали на забраняващ сигнал на светофарната уредба, за което водачите им са санкционирани.

Фишовете за нередовни пътни документи са 64, а 62 са констатираните нарушения, свързани с неправилно спиране и престой. 75 водачи са глобени за неспазване на пътни знаци и маркировка.