Намушкаха отец Иван от Нови хан с нож в главата 26-годишният Милен, който налетя с нож на отец Иван и негов помощник, е изкарал известно време в приюта в Нови хан. Той потърсил подслон там заедно с жената, с която живеел, и двегодишния им син. Това разказа пред TrafficNews самият свещеник, малко след като лекари бинтоваха главата му заради разрязаното ухо.
„Синът ми отец Григорий обаче го изгони, защото разбра, че е наркоман”, обясни отец Иван, защо нападателят е бил толкова озлобен към него.
Милен се развилнял днес, защото майката на двегодишния му син Павлинка, която живее в приюта, отказала да му даде детето.
„Когато го видя, тя се уплаши и се опита да се скрие зад мен. Тогава той ме нападна, имаше не един, а два ножа, но после втория не го намериха”, продължи отец Иван.
35-годишният Атанас, който е помощник на свещеника в приюта се хвърлил да го спасява, когато видял грозната сцена.
„Двамата започнаха да се бият, а аз се опитах да ги разтърва. Нападателят допря нож в главата ми, искаше да ме заколи”, разказа отец Иван.
Докато се боричкали Атанас бил наръган няколко пъти, а отец Иван се разминал само с разрязано ухо.
В това време хората от приюта успели да се обадят на полицията. Когато видял патрулката, Милен се опитал да избяга, но бил заловен.
„Направиха му на място тестове и се оказа, че е бил под въздействието на наркотици”, обясни раненият свещеник, който отказа да
отиде в столичната болница "Св. Анна" заради разрязаното му ухо.