Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 51-годишен мъж, който на Коледа е причинал тежка черепно - мозъчна травма на 48-годишната си приятелка в карловското село Ведраре. Три седмици по-късно жената издъхнала в болница.
Обвиняемият Б.Б. и пострадалата жена се запознали през 2018 г. по време на престоя им в Чехия, където работили. Две години по-късно те се прибрали в България. През лятото на 2020 г. двамата отишли да берат рози в района на Карлово. Установили се на квартира във Ведраре. На 25 декември 2020 г. двамата били в жилището. Б.Б. излязъл за известно време, а когато се върнал намерил жената пияна. Мъжът започнал да й нанася юмруци и шамари в областта на главата и по цялото тяло. В един момент видял, че жената е изпаднала в безпомощно състояние, сложил я на леглото и я завил с одеяло. Направил снимка и клип на пострадалата и ги изпратил на свои близки.
На 27 декември 2020 г. Б.Б. се обадил на тел. 112. Пристигналите на място лекарски и полицейски екипи установили, че жената била в безсъзнание. Пострадалата била откарана в болница в Пловдив, където въпреки проведеното лечение починала от нараняванията си на 16.01.2021 г. Според заключението на съдебномедицинската експертиза, черепно-мозъчната травма е в пряка причинно-следствена връзка с настъпването на смъртта на А.П.
Обвиняемият Б.Б. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той се намира в затвора. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.